sâmbătă, 2 iunie 2012

Muzica si Dansul in Dominicana



Poate stiti, poate nu..Republica Dominicana e bastina genul de muzica Bachata si Merengue.. ah da si Reggaeton :)

Daca la noi in Moldova..se aude prin cluburi Tiesto si dunno what else ca nu umblu la culburi in MD.., well, muzica club; La piata centrala muzica populara sau manele: La Radio daca e Russkoe Radio muzica ruseasca si dk e Kiss FM pai de toata....iar acasa ascultam Rock sau muzica in engleza ca asa e la moda ( si Doamne fereste sa punem ceva in rusa, sau dk punem nu o zicem la prieten) pai aici, lumea se mindreste, ascultam peste tot muzica "traditionala" acestei tari...

Se invirte muzica respectiva si prin cluburi, si prin magazine, radio..well peste tot. 
Da normal ca gasesti cluburi unde e mix de Bachata, Merengue si ceva de genul Inna, dar dominicanilor si mie deja imi place sa dansez dansurile lor traditionale.
In acest an in Rep. Dominicana m-am invatat sa dansez si imi iese mai  bine decit la unii nativi, o zic partenerii sau cei care ne privesc (da da, ma laud) Bachata (Rep. Dom), Merengue ( Rep.Dom),  Salsa (originara din Cuba dar caracteristica pentru America Latina), Samba, (Brazilia) si Compas (dansul/muzica traditionala din Haiti).

Favoritele vin in ordinea respectiva:
  1. Bachata [my favourite]
  2. Compas 
  3. Merengue
  4. Samba
  5. Salsa
  6. Reggaeton [e in lista insa nu dansez Reggaeton :) ]
Acu sa vad dau citiva cintareti renumiti pe aici prin Caraibe din fiecare categorie, si am sa incep cu favorita:

BACHATA. 

Imi place Bachata pentru ca e mai pasionala, mai linistita si cei care pot dansa bine si le place..pot face dintr-un dans Bachata o adevarata arta. E senzuala muzica si dansurile sunt "cu batai de inima". E mult mai lenta decit Merengue. Si dk e Bachata atunci sa fie Romeo Santos pe primul loc ca numarul 1 in Rep. Dominicana  si pu mine la fel.
Mai recomand: Plan B (es un secreto),  Wisin & Yandel (Estoy Enamorado).

Cam asa dansam Bachata :)))) 




MERENGUE.

Tot ii faina. E destul de rapida, treb sa dai din fund bine :) well ca si la toate dansurile latine..lucreaza mult corpul de la talie in jos :) 

COMPAS:





Mai recomand sa dati google :)) sau sa ascultati un radio din Rep. Dominicana :D


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu